google.com, pub-6704545974982062, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerine vize başvurusunda bulunacak olanların dikkatine! ~ Haber Online
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6704545974982062

8 Şubat 2016 Pazartesi

Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerine vize başvurusunda bulunacak olanların dikkatine!



Sosyal medya paylaşımlarınız vize almanızı etkiliyor

Facebook, Twitter gibi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar, Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerine yapılan vize başvurularının red edilmesine neden olabiliyor.


İngiltere'nin tanınmış uluslararası yatırım ve sermaye yönetimi şirketlerinden One Knightsbridge Capital ve Londra merkezli Garth Coates Göçmenlik Hukuku Firması, yatırımcılara yönelikTürkiye’de yapacakları seminer öncesi,vize almak isteyenlere önemli uyarılarda bulunupsosyal medya paylaşımlarının vize almadaki etkisine dikkat çekti.

Garth Coates Hukuk Bürosunun Kurucusu Garth Coatessosyal medya paylaşımlarıyla, nefret suçu işleyenlerin başına gelebilecekler ile ilgili uyarılarda bulunarak şöyle konuştu: ‘Avrupa Birliği ülkeleri, ABD ve Kanada, çok uzun süredir, nefret suçu işlemiş olanlara vize vermiyor. En son 1998’deki Suç ve Düzensizlik Yasası ile Birleşik Krallık, nefret suçu kapsamına giren fikirleri, özgür düşünce kapsamı dışında bırakarak 7 yıla varan hapis cezaları, yüzbinlerce sterline varan para cezaları, ağır kamu işçiliği gibi cezalarla cezalandırmaya başladı. Yasanın hemen ardından, İngiltere İçişleri Bakanlığı, vize başvurularında, vize uzatım ve yenileme başvurularında ve vatandaşlık başvurularında nefret suçu işlenip işlenmediğini sorgulamaya başladı. Nefret suçunu, İngiltere dışında işlemiş olanların ise ülkeye girişinin yasaklanması için İçişleri Bakanına yetki verildi. Nefret söylemleri, sadece Birleşik Krallıkta değil, tüm Avrupa Birliği ülkelerinde de ciddi yaptırımlar ve cezalara neden oluyor. Suçu, bu ülkelerde işlemiş olmak gerekmiyor. Dünyanın herhangi bir ülkesinde işlenen nefret suçları, gelişmiş batı ülkelerine giriş yapılmasına engel olabiliyor, ciddi düzeydeki nefret suçları işleyenler suçu nerede işlediğine bakılmaksızın yargılanabiliyor ve ağır cezalar alabiliyor. İngiltere’de vatandaşlık alsalar dahi, bu tür suçları geçmişte işlemiş olanların vatandaşlıktan çıkarılmaları ve sınır dışı edilmeleri söz konusu olabiliyor.’

SOSYAL MEDYA HESAPLARINA DİKKAT!

Nefret suçu hakkında bilgi verenGarth Coates, insanları inançlarına, ırklarına, dillerine, cinsel tercihlerine, fiziksel görünümlerine göre aşağılamanın, onlarla alay etmenin, ayrımcılık yapmanın, ön yargılı düşüncelerde bulunmanın medeni olan hiç bir insana yakışmaması bir kenara, nefret suçu kapsamına girdiğini söyledi. Coates şöyle konuştu; ‘Bu suçu işlemiş olmak için, fiziksel bir saldırı olması gerekmez. Sosyal medyada nefret suçu kapsamına giren paylaşımlarda bulunmak da suç olarak görülüyor ve ilerde vize başvurularında sorun olarak karşınıza çıkabiliyor.’

Türkiye’de çok olağan karşılanabilen bazı sosyal medya paylaşımları, aslında gelişmiş ülkelerde nefret suçu kapsamına giriyor. Garth Coates Göçmenlik Hukuku Firmasından Tamer Ulay, bazı örnekler verdi.

“Nefret suçu işlemiş olmak için, fiziksel bir saldırı olması gerekmiyor. Sözlü tacizler ve sosyal medya paylaşımları da nefret suçunun oluşmasına neden olabilir. Örneğin bir etnik grubu aşağılamak amacıyla “Ermeni Tohumu” demek, bir inanç grubunu ve politik düşünceyi aşağılamak amacıyla “Akkoyunlar” gibi ifadeler kullanmak, azınlıkları hedefleyen “itaat edin ya da terk edin” gibi nefret içeren yazılar, “Alevi ile evlenilmez” gibi belli bir inanç mensubu olan kişilere yapılan sözlü tacizler ve önyargıyla motive edilmiş sosyal paylaşımlar da suç teşkil eder. Ayrıca, hiç bir sosyal statüye sahip olmayan bazı kişilere hakaret ve aşağılama amaçlı paylaşımlar da suçtur. Örneğin, engelliler hakkında aşağılayıcı davranışlar sergilemek, eşçinsel tercihleri olanlara hakaret etmek, kadınlara karşı aşağılayıcı ifadeler kullanmak (cinsiyet hedefli nefret söylemleri) de suçtur.

Suçu işleyen kişi, vize başvurusunda bulunmuş ise ve bu suçu işlediği ispat edilirse, başvurusu red edilebilir. Vizesi onaylanmışsa, iptal edilir. Suç ciddi ise ve kesin delillerle ispatlanırsa, yargılanabilir ve cezaya çarptırılabilir, sınır dışı edilebilir. Bir çok ülke, nefret suçu işlediği ispat edilemese bile, nefret suçunda şüpheli olan kişilerin ülkeye girişine yasak da getirebilmektedir.

Suçun ispatı bir çok şekilde olabilir. Güvenilir şahitlerin yanısıra, suç isnat edilen kişinin sosyal medyada yaptığı suç teşkil eden paylaşımlar da aleyhine kullanılabilir. Sosyal medya hesapları, yıllarca aktif kalabildiğinden, suç teşkil eden paylaşımların çok uzun yıllar önce paylaşılmış olması, delilin ortaya çıkarılmasına engel olmaz. Bu nedenle, sosyal medyada yapılan paylaşımlarda nefret söylemi olmadığına dikkat edilmesi, ileriki yıllarda karşılaşılması olası sonuçları önleyebilir”

Kaynak: POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

  1. Kimler SGK Hizmet borçlanması yapabilir? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!
  2. 62 yaşında ve SSK girişi 1970 olan babam eksik prim günlerini borçlanarak emekli olabilir mi? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  3. Ali ÖZTÜRK Ekonomist SGK Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor - Daha önce cevaplanmış 100'ü aşkın soru için tıklayın!
  4. Eşim askerlik borçlanmasıyla 15 yıl 3600 günden kıdem tazminatı alabilir mi? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  5. Online SSK ve Bağ-kur Emeklilik Takibi Danışmanlığı - Ali ÖZTÜRK Ekonomist hizmetidir!
  6. SSK ve Bağ-kur primlerimi birleştirmek için ne yapmalıyım? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!
  7. Emeklilikte yaşı beklerken prim ödememek emekli aylığımı düşürür mü? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  8. Yurtdışındaki ilk işe giriş tarihi Türkiye’den emeklilikte sayılacak olan 18 ülke – Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!
  9. Sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmış olmasına rağmen ilk işe giriş tarihi Türkiye’den emeklilikte sayılmayacak olan 7 ülke - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!
  10. Emekli olmama 5 yıl var Bağ-kur ve SSK hizmet birleştirme işlemini şimdiden yapabilir miyim? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  11. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Cevaplanmış Sorular Etiket Bulutu - Ali ÖZTÜRK Ekonomist hizmetidir!
  12. Eski şirket ortaklığı kayıtlarımı Bağ-kur'a ödeyerek 2000 gün satın alıp emekli olabilir miyim? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  13. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları
  14. Staj sigortası girişi SSK emeklilik hesabında dikkate alınacak söylentileri doğru mu? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!
  15. 4A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti nasıl yapılır?
  16. 4A Emekli Aylığı Kesintileri nasıl öğrenilir?
  17. 3600 günü dolduran annemin emeklilik için başka bir şartı yerine getirmesi gerekiyor mu? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  18. 4A Hizmet Dökümü Belge Doğrulama nasıl yapılır?
  19. SGK borçlanma başvuru formu nasıl doldurulur? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!
  20. Doğum borçlanması için başvuru formu - İNDİR!
  21. Bağ-kur borçlanması yaptığım takdirde bu kayıt emeklilik yaşımı ne kadar indirecektir? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  22. 18 ay askerlik yaptım askerlik borçlanması hariç geriye dönük borçlanabilir miyim? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  23. SSK girişi 22.01.1981 tarihi olan babam ne zaman emekli olabilir? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  24. SSK emekliliğini yakmak istemeyen Bağ-kur sigortalılarının dikkatine - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!
  25. Sigortalı çalışanların çıkmasını en fazla istediği 5 yasal düzenleme - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!
  26. Eski yasa şartlarıyla emekli olmanın ve 15 yıl 3600 günden kıdem tazminatına hak kazanmanın yolu - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!
  27. Yaşımı büyüterek emekli olabilir miyim? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  28. Emekli olma yaşımı rica etsem öğrenebilir miyim? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  29. İlk işe giriş tarihinden sonra yapılan askerlik süresinin borçlanılması halinde emeklilik yaşı değişir mi? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  30. 8000 prim günüm var acaba ne zaman emekli olabilirim? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  31. 550 gün askerlik yaptım erken emeklilik için ne kadar askerlik borçlanması yapmam gerekiyor? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  32. SSK prim gün sayımı doldurup çalışmayı bırakırsam eşimin sigortasından faydalanabilir miyim?
  33. Hangi ödeme ve yardımlar Kıdem tazminatı hesabında dikkate alınmaz?
  34. Kıdem tazminatı hesabında dikkate alınan ödeme ve yardımlar nelerdir?
  35. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları
  36. SSK ve Bağ-kur primlerimi birleştirmek için ne yapmalıyım?
  37. Eksik günlerimi eski vergi ve şirket ortaklığı kayıtlarımı ibraz ederek kısmi Bağ-kur ödemesi yapmak suretiyle tamamlayabilir miyim?
  38. Doğum borçlanması yaparak kimler hemen emekli olabilir? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!
  39. Geçmişe dönük SSK primi yatırmam mümkün mü?
  40. 1/10/2008 tarihine kadar Bağ-kur kayıt ve tescillerini yaptırmayan sigortalıların emeklilik durumları hk.
  41. 17/11/1987 staj sigortam 20/07/1989 tarihinde ise normal sigortam başladı ne zaman emekli olurum?
  42. 1987 ile 1994 yılları arasında vergi mükellefiydim elimde belgelerim mevcut o dönemi Bağ-kura saydırabilir miyim?
  43. 2 çocuk için 4 yılı borçlanarak 3600 günden emekli olabilir miyim?
  44. 2000 yılında işe giren erkek sigortalılar nasıl 3 yıl erken emekli olabilir?
  45. 24 ay askerlik borçlanması tutarı ne kadardır?
  46. 26 yaşında bir bayanım kaç yaşında emekli olacağım?
  47. 3600 Günden Yaştan Emeklilik Başvuruları
  48. 4.10.2000 öncesi vergi kayıtlarımı Kuruma ibraz ederek Bağ-kur hizmeti kazanabilir miyim?
  49. 4/10/2000 tarihinden önce Kanunla kurulu meslek kuruluşu kayıtlarına göre Bağ-kur sigortalılıkları başlatılanların sorunları ve emeklilik durumları hk.
  50. 5400 Günden Bağ-kur Emeklilik Başvuruları
  51. 550 gün askerlik yaptım erken emeklilik için ne kadar askerlik borçlanması yapmam gerekiyor? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı! -Yeni !!
  52. 8 çocuğu olan bir kadın borçlanarak emekli olabiliyormuş böyle bir şey var mı?
  53. 8000 prim günüm var acaba ne zaman emekli olabilirim? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı! 
  54. 900 Günden Dul ve Yetim Aylığı Başvuruları
  55. APS ile yapılan emeklilik başvurularında evraklarımızın SSK'ya teslimi gecikirse bir aylık emekli maaşımız yanar mı?
  56. Almanya'daki sosyal güvenlik kurumlarının internet sayfalarına nasıl ulaşabilirim?
  57. Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik İçin Askerlik yapılan Sürenin Kaç ayını veya gününü borçlanmak yeterlidir?
  58. Askerlik borçlanmasını kaç gün olarak ödediğimizi unuttum öğrenmek için ne yapmalıyım?
  59. Askerliğini SSK işe giriş tarihinden sonra yapanların askerlik borçlanmasına ihtiyacı var mı?
  60. Aşağıda bilgilerini verdiğim Bağ-kur prim borçlarımı sildirebilir miyim?
  61. Babamın 650 gün ödenmiş sigortası var kendisini hangi yolu izleyerek emekli edebilirim?
  62. Babasından yetim aylığı alan kızım evlenip boşandı ikinci kez evlenirse tekrar çeyiz parası alabilir mi?
  63. Bag-kur'a 6.000 TL borcum gözüküyor bu parayı ödemezsem ne olur borç silinir mi?
  64. Banka kredisiyle emeklilik uygulaması yeniden çıkacak mı?
  65. Bağ-kur borcu nedeniyle SGK'dan uyarı mektubu alan vergi mükellefleri ve şirket ortaklarının dikkatine!
  66. Bağ-kur giriş tarihinden sonra askerlik yapanların borçlanması emeklilik şartlarını değiştirir mi?
  67. Bağ-kur prim borçlanması yapabilir miyiz?
  68. Bağ-kur'da Askerlik Borçlanmasıyla Nasıl Emeklilik Yaşı Aşağıya çekilir?
  69. Bağ-kur'dan SSK'ya geçişte askerlik borçlanması son 1260 günün hesabında dikkate alınır mı?
  70. Bağ-kur'dan emekliyim eşimden boşandım SSK emeklisi babamdan yetim maaşı alabilir miyim?
  71. Bağ-kur'dan çıkış için Kuruma herhangi bir evrak vermem gerekiyor mu?
  72. Bağ-kura borcumun silinmesi için verdiğim dilekçenin sonucunu nasıl öğrenebilirim?
  73. Bir tam doğum borçlanması yapanlar 720 günlük borçlanma için asgari kaç para ödeyecek?
  74. Daha erken emekli olup maaş alma ihtimalim var mı?
  75. Doğum borçlanması yaparak kimler hemen emekli olabilir?
  76. Doğum borçlanmasıyla ilgili yasa ne zaman yürürlüğe girecek SSK'ya gittik yok böyle bir şey diyorlar doğru mu?
  77. Eksik günlerimi eski vergi ve şirket ortaklığı kayıtlarımı ibraz ederek kısmi Bağ-kur ödemesi yapmak suretiyle tamamlayabilir miyim?
  78. Emekli olma yaşımı rica etsem öğrenebilir miyim? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı! 
  79. Emeklilik başvuruma cevap alamazsam ne yapmalıyım?
  80. Emeklilik başvurumuza kaç gün içerisinde cevap alabiliriz?
  81. Emeklilik dilekçemi 20.06.2010 tarihinde verdim sonucunu nereden ve nasıl öğrenebilirim?
  82. Emeklilik hesabım yapılırken hangi işe başlama tarihim sayılacak?
  83. Emeklilik için geriye dönük olarak toplu ödeme yapmak mümkün mü?
  84. Emekliliğim geldi Bağ-kur borcumu maaşımdan düşürme imkanı var mıdır?
  85. En erken nereden ve nasıl emekli olacağınızı bilmek istermisiniz?
  86. Esnaf Bağ-kurunu kapatan babamın SSK'dan emekli olması için kaç gün gerekiyor?
  87. Geriye dönük 1800 gün borçlanma hakkı veren yasa çıktı mı?
  88. Hangi ödeme ve yardımlar Kıdem tazminatı hesabında dikkate alınmaz?
  89. Hanımım 3600 günden ne zaman emekli olur?
  90. Hollanda'daki çalışma ve sosyal güvenlik ataşeliğimizin adres ve telefonlarını verebilir misiniz?
  91. KEY paramı çekmek için gittiğimde TC kimlik numaramın son iki rakamına göre günüm değilmiş ödemediler ne yapabilirim?
  92. Kadın sigortalılara çıkartılacak doğum borçlanması tutarı ne kadar sürede ödenecek?
  93. Kadınlara tanınan doğum borçlanması hakkıyla kimler 4 yıl erken emekli olabilecek?
  94. Kapanmış vergi kayıtlarına rağmen devam etmiş Bağ-kur borçlarını ödeyerek emekli olabilir miyiz?
  95. Kendi isteğimle ne zaman işten ayrılırsam kıdem tazminatı alabilirim?
  96. Meslek lisesinde staj yaptım ama SSK yatırmamışlar okulu mahkemeye versem kazanabilir miyim?
  97. Muhasebeciler isteğe bağlı sigortayı tercih etmememi bir yerde sigortalı görünmemi tavsiye ediyorlar sizce ne yapmalıyım?
  98. SSK emekliliğinde işe yaramayan askerlik borçlanması Bağ-kur emekliliğinde kimlerin nasıl işine yarar?
  99. SSK girişim 01.06.1982 olup toplamda ödenmiş 6000 gün primim var ne zaman emekli olabilirim?
  100. SSK kurumundan yetim aylığı alıyorum dükkan açtığım zaman yetim maaşım kesilir mi?