google.com, pub-6704545974982062, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? - RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI! ~ Haber Online
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6704545974982062

15 Ağustos 2017 Salı

Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? - RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI!



Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı belli oldu. Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararı Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıkladı. Bakanlar Kurulu'nun bugün aldığı karara göre Kurban Bayramı tatili 10 gün oldu.


Bakanlar Kurulu’nda alınan karar gereği Kurban Bayramı 28-29 ağustos tam gün, 31 Ağustos perşembe yarım gün idari tatil oldu.


"Emekli sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz, 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir." ifadelerini kullandı.

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR

Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü dışındaki köprü ve otoyollar 30 Ağustos-5 Eylül arası ücretsiz olacak.

2017 KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ

31 Ağustos 2017 - Kurban Bayramı Arefesi (yarım gün resmi tatil)
1 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 1. gün (tam gün resmi tatil)
2 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 2. gün (tam gün resmi tatil)
3 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 3. gün (tam gün resmi tatil)
4 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 4. Gün (tam gün resmi tatil)


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: "Tek tip kıyafet konusunda bir yasa değişikliğine ihtiyaç var. Bunun da KHK'ya konulacağını ifade etmiştik. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu ancak kanun hükmünde kararname çıkarabilir, anayasamıza göre. Daha önce kabine değişikliği yapıldı ve Sayın Cumhurbaşkanı başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı yapılamadığı için kanun hükmüne kararname çıkarılamamıştı. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, Bakanlar Kurulu toplantısını yaptı ve bundan sonra çıkacak kanun hükmünde kararnamelerde bu konu yer alabilir."

ÖSYM'NİN YAPTIĞI BÜYÜK BİR HATADIR


"ÖSYM'nin yaptığı büyük bir hatadır. Çünkü üniversite sınavına giren gençlerimizin tamamı hayallerini gerçekleştirmek için ter döküyorlar, emek veriyorlar ve oranın işlemlerini doğru, objektif, güvenli bir şekilde yapacağına inanıyorlar. Onun için de ÖSYM, bir güven adresidir, hep böyle olmuştur ama zaman zaman böyle olaylar olduğunda da ÖSYM elbette yıpranmaktadır. Bu hadisede de gördüğümüz kadarıyla çok açık, net bir hata vardır."

ERDOĞAN "İSABETLİ OLUR" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Kurban Bayramı tatiliyle ilgili sorulara “Hükümet çalışıyor. Durum müsaitse turizm açısından isabetli olur” değerlendirmesini yapmıştı. Bu açıklamayla harekete geçen turizm sektörü, hazırlıklarını da hızlandırdı. Buna göre, gerek ulaşımda gerekse konaklamalarda 1.5 milyonu aşması beklenen turizm hareketliliğinin zemini de hazırlandı. Tatil 10 gün olarak uygulanırsa, 500 bin kişinin turlardan yararlanması bekleniyor. Yurt içinde ise 1 milyona yaklaşan kişinin hareket halinde olması hesap ediliyor.

CİDDİ BİR HAREKETLİLİK BEKLENİYOR

2017 yılının son uzun tatili olması açısından turizmciler ve vatandaşlar açısından önemi artan Kurban Bayramı tatilinin yaz sonuna gelmesi nedeniyle hem yazlık alanlarda, hem de kültür turizmi destinasyonlarında ciddi bir hareket oluşturması bekleniyor. Yurt dışında tatil ve kültür turu için özellikle Amerika, İtalya, Rusya turları ilgi çekerken, yurt içinde ise Bodrum, Antalya, Kapadokya, İzmir gibi bölgeler öne çıkıyor.

Kaynak: POSTA